ПОСЛЕДЊИ ВАПАЈ ПОЉОПРИВРЕДНИКА : ПРОТЕСТИ КАО ЈЕДИНА ШАНСА ЗА ОПСТАНАК?

Данас од 12 часова, пољопривредници широм наше земље мирном протестном вожњом од два сата, покушаће да скрену пажњу свим релевантним чиниоцима власти о катастрофи која прети да погоди домаћу производњу. Уколико захтеви истих не буду испуњени, постоји могућност да сам протест прерасте у велике блокаде. Захтеви пољопривредника, између осталог јесу да цена сунцокрета буде минимално 700е по тони, и да држава одобри точење 100l горива, по повлашћеној цени. Ово јесте само постављање оквира контроле финансијског пожара, који пољопривредом букти јако дуго. Не треба заборавити ни цене РЕПРОМАТЕРИЈАЛА, у тренутку сетве.

Иако су пољопривредници протеклих месеци сугерисали на алармантно стање, и покушавали да на сваки начин избегну протесте, до конкретног договора очигледно није дошло.

Уколико се којим случајем догоди да се блокира баш саобраћајница којом се ви крећете, немојте замерити овим људима. Не боре се они само за своје парче хлеба, већ се боре за голи опстанак нашег села. Оног села које је, и у најтежим временима одржало дух наше нације живим, и пружило уточиште (шансу) нашој култури, али и сећању да не ишчезну у вековима ропства!

Хтели ми то да признамо или не, села су та која чине стуб и темељ постојања, али и опстанка нашег народа. Иако је становништво данашњих села старо и временским кораком корача ка нестајању, још увек постоји светло у тој густој тами неправде да ће она ипак одолети овом, највећем искушењу до сада. То светло, су управо ови ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ који данас у својим тракторима можда сипају и последњи литар нафте, како би исказали своју немоћ пред уцењивачким насртајима похлепних појединаца?

Зато драги пријатељу, подржи сељака у његовој борби за достојанствен живот. Знаш и сам/а да његова пропаст, води у неминовни пропаст свих нас!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s