СРБИЈА: Вреди ли остати? Или ипак отићи, негде далеко?

Добро. Сада нешто другачија прича. Колико сте пута само пожелели да једноставно одете негде далеко? Негде, што даље? Пожелили да напустите свој град, своју земљу, свој завичај, свој крај? Да, вероватно много пута.

Међутим, зашто је то тако? Вероватно зато што нам је досадило то, да верујемо једним те истим људима да ће и овде бити боље. Тридесет година, једни те исти људи, служећи се најгорим манипулацијама исисвају сваку наду из обичног човека, да ће и овде једном доћи време када ће од свог рада једноставно моћи да живи. Да себи и својој породици пружи живот достојан човеку.

Искључите ТВ, одложите телефон на пар сати и погледајте мало око себе. Погледајте како се многи људи боре, да једноставно, жаргонски речено прегурају месец до краја. С друге стране, исти ти људи нажалост када дође дан у којем могу нешто суштински да промене, своје право гласа продају за пар хиљада динара, или неко обећање, попут оног чувеног: „Гласај за мене, и ја ти урадим пут до куће!“ Не разумеју ћи притом, да ће тај пут управо бити урађен из „његовог џепа“. И не, немојте осуђивати. Није он крив. Криви смо сви подједнако, што смо дозволили да много пута поверујемо у ону предизборну флоскулу „Након избора, биће боље“.

Од праскозорја цивилизације, па до данас човек је био принуђен да се бори. Да својом борбом промени свет на боље, а шта ми радимо? Бежимо из сопствене земље, из свог града? Очито да смо изгубили свест о томе колико је наша земља лепа, колико је природа издашна.

Оно што је вековима стварано, није могуће искоренити за ноћ. Инат који је укорењен у срж нашег народа, у једном тренутку доћиће до изражаја, покренуће се и ослободити од овог психичког бомбардовања свакога дана. До тада, остани овде, и бори се! Нигде сунце не сија као наше, и нигде нема душе као што је наша!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s