ДОБРА ВИЛА: Струја дефинитивно скупља, али за колико!?

Наслови, који сами имају манипулативни карактер, и углавном служе да широј публици пробуде ткзв. Чуло „панике“, или жаргонски речено за циљ имају да тестирају стрпљење народне масе, последњих дана све су учесталији.

Нема јутра, а да вам при испијању прве кафе не искочи вест са насловом попут „Живот све скупљи“, „Гориво поново поскупело“. После таквог наслова, и већ створеног осећаја нелагоде, тешко да ће дан бити испуњен позитивном енергијом. Добро, свако је различит.

Па ето, јутрос је примат у тим насловима добила електрична енергија, и изричит став фискалног савета да је поскупље исте од 15-20% неопходно.

Међутим, већ пар месеци „полако“ припремају терен за поскупљење али очито се чека ткзв. повратна информација о томе до које мере ће незадовољство грађана расти, и докле смеју да иду, а да не пређу границу стрпљења.

Не будите наивни, вероватно читаве службе испитају управо горе споменуто.

Но, сада ћу вам препричати један јако занимљив сан, и шта ми је у истом рекла ВИЛА о поскупљењу.

Појави се Вила, и рече:

Сада када им досади ова прича о рату у Украјини, и заврши се задруга почеће са причом око поскупљења струје.

Али полако Геџо, неће то трајати дуго. Можда 2 месеца. За то време, неки чудни људи за округлим столом, тражиће да струја поскупи 20-30 одсто, и на томе ће бити јако упорни, нарочито једна плава дама. Али, када сви буду мислили да је готово, да је 30% неизбежно, појави ће се ОН!

-И веруј Геџо, сви ће гледати. Младо и старо, и даме а и господа, сељаци и доктори, а ОН спаситељ ваш почеће да прича:

– Ух(Уздише, и забринут поглед), даме и господо, већ пар месеци водимо велику битку да не дође до драстичног пораста цене коју плаћате за утрошену електричну енергију. Дан и ноћ, без одмора размишљао сам шта да радимо, а да с друге стране то буде издржљиво (и даље забринут поглед) и могу вам рећи да имамо сјајне вести (на лицу осмех поноса, а људима полако баде камен) успели смо, на моју велику радост да цену електричне енергије подигнемо за свега 17 одсто!? Да ли сте људи уопште свесни шта то значи? Да ли људи у Србији знају шта то суштински значи? Па то значи, да ћете плаћати најјефтинију струју у региону, први у Европи, други на свету…. Што се тиче минималне цене рада…. Она ће ићи узлазном путањом до невероватних 12 одсто, и то је јако велики успех. Ништа од тога не би било, да у претходном периоду није вођена одговорна политика.

Да резимирамо. Струја ће вероватно поскупети за само 17 одсто, док ће минимална цена рада бити повећана за јаких 12 одсто?

Вила је своје рекла, а ви (не)верујте, крај Августа и почетак Септембра ће показати (не)истину Вилиних речи….

Ко је схватио, схватио.

Ма ћути бре, да не буде горе.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s