Нађи прасе ако можеш!? ПРАСИЋА ПО СЕЛИМА НИ ЗА ЛЕК!!

Е САД овако. Где је сад она господа, која ми је свакога дана причала како „лупам“ глупости, када сам писао да Шумадија остаје без „прасића“?

Изволите драга господо сада у неки маркет па купите прасе. Пошто у бившој СРПСКОЈ ПРЕСТОНИЦИ, прасића готово да нема. Ало, у нека давна времена извозили смо бре прасиће читавој Европи, а сада?

Сада од исте увозимо, вероватно зато што смо много паметни! Да су ови људи који још увек „држе“ крмаче паметни, па да одвале цену од 400 дин по килограму живе ваге, можда би неко схватио озбиљност ситуације у којој се налазимо!

Знате шта је још црње? Црње је то, што нас тек чекају нека чудна времена.

Ако се овај тренд гашења „свињаца“ настави следеће године у ово време правићемо роштиљ од дрљавих кобаја, зато што смо паметни много. Ово пишем из најискреније намере, да неко коначно схвати да се налазимо на прагу амбиса, да неко коначно успостави нормално тржиште, и омогући СРПСКОМ СЕЉАКУ да живи од свог рада!

Ајмо господо стручњаци, хејтујте Геџу: како опет се*е негативно! (опростите на примитивизму).

Иначе, чујем да се прасићи по селима продају по 330 дин, и то ако успете да их „ухватите“!!

Тмурна садашњост, доноси сурову будућност!

Срећни празници!

Једно мишљење на „Нађи прасе ако можеш!? ПРАСИЋА ПО СЕЛИМА НИ ЗА ЛЕК!!

 1. u Svilajncu su 350 dinara i od ozbi ljnijih proizvođača(onih koji imaju umatičeno stado) znam samo dvojicu od 22 mesta. Situacija je toliko loša prvo neorganizovanjem otkupa, zatim neorganizovanom proizvodnjom kai i tootalnom nebrigom. Jedino su u poljoprivredi ozakonjeni nakupci i u nijednoj drugoj grani jer se to smatra nedozvoljenom trgovinom.
  u ojedinim opštinama u Sremu imate situaciju da se dva nakupca dogovore da plaćaju nešto 30% ispod cene da bi treći otkupio i za njih po 25% ispod cene i da dele dobit.
  Posle toga svi dižu ruke od proizvodnje a mi se pitamo gde ćemo nabaviti prase za božić.
  Tako ti je to kad ti Ministarstvo poljoprivrede vodi pravnik a ministarstvo za selo čovek koji je selo video samo na slici.
  NAMA NI BOG VIŠE NE MOŽE DA POMOGNE

  Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s