Што каже народ: ТО ЈЕ СТОКА!

Када би људи знали какву грешку праве према природи, барем на тренутак би се уплашили њене неминовне освете. Зашто се чудимо, када нам лети град „побије“ целу муку, и обере воћњак пре нас самих? Зашто се чудимо када се река излије, и поплави куће? Одговор је врло једноставан. Како се понашамо према природи, тако нам иста и враћа. Од наших прелепих планина, направили смо градове, од наших река направили смо депоније, у нашим потоцима и изворима изливамо фекалије, а поред пута бацамо шта стигнемо, од мртвих животиња до старих шпорета и кревета.И то нам више није чудно, већ смо се навикли. Али нам јесте чудно „зашто баш нама град обра воћњак, зашто нам мраз „помлати“ родне цветове!? То је вероватно, зато што смо много паметни. Мислимо, ма кога је*е бацићу ово прасе што је „липсало“ доле у Лепеницу(Крагујевчани), као да ће неко да ме види!? Али, не размишљамо о томе да нас можда неко гледа „одозго“?

И онда одједном, букнуше ткзв. еко-протести. Еј да човек не поверује. У земљи где се шпорети бацају у реку, канализација излива у поток неко се сетио да диже „еколошки устанак“. Све сами еколози, а када се „сагнем“ да покупим ђубре са тротора гледају ме као да сам пао са марса, а у себи размишљају „боже, каква будала“.

Дефинитивно смо постали друштво апсурда и лицемерја. Наравно, било би „болесно“ цео један народ окарактерисати као „лош“, због будала која мисле само на себе и своје д*пе! Извините на примитивизму и простаклуку, али некада човек једноставно не може да се уздржи, а да не опсује.

ЏАБА НАМА ОВА ЛЕПОТА, КАДА СМО МНОГО ЛОШИ! МНОГО!

Ево сада, док пишем ово посматрам падине Црног врха и Бешњаје и размишљам о томе како Бог нимало није штедео када је стварао ову лепоту, али је очигледно негде погрешио када је све то дао људима који све то нису заслужили. 

Добро. Сада ће неко од „професионалних еколга“ да каже, види ову будалу шта пише. Ок, нека будем будала. Мени је много жао тог народа у Лозници, који се ИСКРЕНО БОРИ да сачува своје вековно огњиште, срце ми се цепа када видим човека који у сузама каже „аман људи, где ћу овако матор да се селим“, и тим људима пружам апсолутну подршку да нађу неко прихватљиво решење, и дају све од себе у циљу очувања свог огњишта, и своје земље. Али, ову господу која покушава да на туђој муци дође до политичких поена окачим ма знате већ где. (Опростите још једном на псовци)

И да се разумемо. Овом приликом желим да упутим поруку свима који се искрено боре за своје „парче земље“ да никако, али никако не допусте да се ти појединци умешају и профитирају на њиховој муци. Ако то допусте, више им спаса нема. Остали који се нађу у овом тексту, нека се запитају шта раде!

СТОКА

И још нешто да се разумемо. Овај народ и ову земљу волим највише на свету! Нити имам намеру да „бежим“ одавде, нити имам намеру да сатанизујем народ коме и сам припадам. Али, неке ствари које су одлика нашег друштва једноставно не могу да разумем, колико год се трудио. У једно сам сигуран, у неким прошлим временима епитет који је овај народ имао ни један на свету није, а то је „ДУША“, али то се очигледно полако губи. Без обзира на све, мора постојати нада да ће коначно и наше друштво схватити да све почиње од нас самих! Све док „бацање шпорета у реку“ не постане срамота за сваког појединца, ово стање биваће све горе и горе!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s