
Хладни зимски дани, са собом доносе и разне прехладе. Један од природних начина да ублажимо, ако не и у потпуности се отарасимо досадног кашља и прехладе јесте као што су наши стари у нека прошла времена, када „фармација“ није у тој мери била развијена.
Дакле, реч је о КУВАНОМ ВИНУ!
Мој (ГЕЏИН)начин „прављења“ овог напитка је најпростији могућ. Једноставно, прокувам вино, ставим мало бибера и то је то. Е сада, неко додаје чоколаду и сл, али више сам за тај неки традиционални фазон, али то је већ ствар укуса. Било како било, увек преферирам своје ДОМАЋЕ ВИНО, што и вама саветујем. Ако исто немате, прошетајте до оближњег села, и верујем да ће те лако пронаћи вино по „вашем укусу“. (Барем је то лако пронаћи у Шумадији).
Ето, циљ ове „објаве“ јесте да подсетим све оне који су заборавили на овај, „чудесно здрав и пријатан напитак“. УЖИВАЈTE!
