Субвенције за куповину ђубрива!?

Крај претходне недеље, и усвајање буџета града Крагујевца донекле је вратило неку наду да и Шумадијског сељака коначно неко чује, с обзиром да је аграрни буџет готово удвостручен, у односу на исти прошле године.

Оно што је мени (Геџи) највише привукло пажњу јесте чињеница, да је највећи акценат међусобне расправе одборника стављен на питање опстанка села. Е сада, да ли је ту било искрености, или ипак жеља за добијање подршке сеоског становништва видећемо јако брзо.

Поред екстремно високе цене нафте, горећи проблем јесте и цена ђубрива. Држава би подхитно требала да реагује што се исте тиче.

У једном од својих обраћања током седнице, градоначелник Крагујевца између осталог споменуо је могућност да град у сарадњи са Министарством субвенционише куповину ђубрива.

Моје мишљење са дистанце обичног човека јесте, да је такво решење требало донети још пре почетка јесење сетве, али ни сада није касно да држава реагује. Ако ове цене остану и на пролеће, бојим се да нас следећа јесен може одвести у такву кризу, какву никада нисмо имали.

Међутим, да ли ће до тога заиста доћи видећемо у наредном периоду. Најважније јесте, да је неко барем споменуо једну такву могућност.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s