ШУМАДИЈА:50 милиона за пољопривреду!? Власт коначно чула „вапај“ села!?

Мрачан облак, који прекрива небо изнад села Шумадије, коначно почиње да слаби. После дуго времена, град је чуо последњи вапај Шумадијског сељака, који већ јако дуго тумара по мраку.

Механизација у Шумадији, којом пољопривредници обављају своје свакодневне послове, у већини случајева стара је преко 20-30 година. Све до сада, град Крагујевац склањао је поглед са тих проблема.

Међутим, коначно је неко схватио да Шумадијска села броје последње године, неко се коначно дозвао памети и кренуо да гаси пожар, који је у потпуности разорио села.

Било би јако глупо, а не похвалити једну овакву ствар. Чињеница јесте да је пољопривредни буџет за наредну годину јако добар, а најбоље од свега је управо то што је највећи део истог резервисан за бесповратне субвенције, пре свега за куповину трактора и механизације. Тим буџетом, предвиђено је и доста средстава за сточарство, али и за подизање пластеника и стакленика.

Овом приликом желим да се захвалим свима на јако лепе поруке које свакодневно добијам. Геџа је један од вас, неко ко више воли своје село него сва блага овог света. Ничег нема лепшег од дедовине! Геџа наставља даље! Још једном велико хвала!

Наравно. Јуче сам видео доста коментара, који су се углавном односили на неповерење у све то, као и индиције да ће већина тих средстава завршити у „рукама“ појединаца који су блиски власти. Међутим, мислим да је тај начин посматрања погрешан. Ваља прво конкурисати, а онда уколико приметимо неку неправилност или протекцију донети коначан суд. Велики сам противник тога, да чим видимо нешто иоле позитивно одмах „опалимо паљбу“. Али, ако заиста приметим да постоје протекције, нећу се устручавати да све отерам у знате већ где.

Апсолутно свима препоручујем да се пријаве за субвенције, када конкурс буде расписан. Ако ништа друго, барем из чистог ИНАТА!

Ваљда вас нисам толико СМОРИО. Ако ипак јесам, онда ЈЕБИ/ГА❗

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s