ТУГА: Шта то беше „КРАВА“!?

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је untitled-1.jpg

Готово месец дана, константно пишем о проблемима сељака. Искрено, мука ми је више од пусте негативе, али једноставно ништа позитивно не успевам да чујем и ако стално комуницирам са људима који се иоле „баве“ пољопривредом.

У неформалном разговору са младим пољопривредником из једног шумадијског села, дошао сам до одређених информација. Према његовим речима, цена млека бележи благи раст и сада добија око 43 динара за један литар, али разлога за (не)задовољство још увек има. Тренутна интервенција представља само покушај да се „пожар“ у шумадијском млекарству барем стави под контролу. Али, с обзиром да је откупна цена млека у једном тренутку пала и испод 30 динара по једном литру, сада се барем појавила извесна нада да ће коначно тај „пожар“ који прети да потпуно затре српског сељака бити стављен под контролу, али и што скорије угашен. Имајућу у виду драстичан раст цена репроматерија, разлога за незадовољство итекако има.

Ово село још увек одолева, и некако опстаје у времену када се села масовно празне али докле ће тако бити остаје да видимо?! Оно што човеку оставља „велику кнедлу“ у грлу, јесте поражавајући податак да је само у претходних годину дана у овом селу угашено готово 10 фарми крава!?
Геџа се пита, да ли постоји неко од пустих функционера који види ту сузу у очима човека који је цео живот стварао, и дошао у ситуацију да целу муку прода? Аман бре, људи који генерацијама „чувају“ краве, сада исте продају не зато што су „ленчуге“, него зато што више не могу да саставе крај са крајем, зато што свака година која дође са собом донесе још већи „минус“ од претходне, и тако у недоглед!!? Па се питам ДОКЛЕ БРЕ ВИШЕ?
КАДА ЋЕ ОВАЈ „ПОЖАР“ БИТИ УГАШЕН?

Ако се овај тренд „затварања“ настави, кроз коју годину питаћемо се шта то беше „КРАВА“!?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s