Колико тоне смрзнутог ХЛЕБА увозимо из ЕУ? Нађено решење у случају да буде слаб род жита!?

Многи се питају, да ли ће бити хлеба следеће године и по којој цени ће се продавати?
Овогодишња сетва жита, вероватно је била једна од најскупљих у последњих 30 година. Многи пољопривредници, одлучили су се да ове године не „бацају“ ђубриво због екстремно високе цене истог. Тако, да постоји реална могућност да приноси буду знатно мањи у односу на претходне године.

Ових дана, готово да нема човека с којим сам разговарао а да није прокоментарисао поскупљење хлеба, па се из тога може извући једини логички закључак да су људи уплашени каква нам година долази?

Једна информација, које се прошле године на кратко задржала у средствима јавног информисања а за коју ЈА(Геџа) не могу да ТВРДИМ да је тачна. Али, имам извесну сумњу да је оно о чему будем писао у тексту заправо истина. Демантујте ме ако грешим.

Наиме, негде крајем 2019. године на кратко је одјекнула вест, да је наша земља тада увезла 6.000 тона ЛЕБА, ПЕЦИВА, и сличних прехрамбених производа. Хлеб и остале производе увозили смо углавном из земаља ЕУ, под слоганом „СВЕЖЕ“, и све то у вредности од 6,8 милиона евра?!
Тако да, ујутру када свратите у пекару по врућ хлеб, тек извађен из „рерне“, сетите се да је тај хлеб можда замрзнут километрима изван наше земље, те га наши „пекари“ само допеку, и продају као „хлеб, произведен по традиционалној рецептури“, добро можда и јесте по традицијоналној рецептури само се поставља питање по традиционалној рецептури којег народа? Да се разумемо одмах, никога не подцењујем, напротив поштујем и ценим свакога али, највише ВОЛИМ своје, оно што је у складу са нашом традицијом. Разумем увоз нечега што ми немамо, или не знамо да произведемо. То је сасвим у реду. Међутим, да увозимо ЛЕБАЦ (намерно л) то заиста не могу да разумем. Када би наши стари могли да виде, како једемо туђ лебац, одрекли би се они нас истог момента!

Поента јесте, да ако не буде Леба нема проблема. Стиже он преко границе, и врућ из наше пекарице! Проблем решен!

*НАМЕРНО Л!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s