Све учестали оглас: „НА ПРОДАЈУ СВЕ КРАВЕ“?

Већ дужи временски период, домаћи произвођачи млека воде тешку битку за опстанак.

Према разним коментарима, који се могу видети у последње време на друштвеним мрежама лако се  може закључити, колико  је степен огорчености и незадовољства домаћих фармера велики.

Садашња цена по којој се откупљује млеко широм наше земље, није довољна  да покрије трошкове исхране крава, док је о „приходу“ произвођача бадава и причати.  Тако да је сав мукотрпан рад  „волонтерски“.

У јулу месецу ове године, Удружени произвођачи млека затражили су од државе да „прогласи ванредно стање у области производње сировог млека, јер како су навели ситуација у том сектору никада није била гора. 

Држава покушава да угаси пожар, повећањем премије. Међутим, ово је (можда) само покушај да се спречи тотални банкрот домаћих фармера. Можда ће тренутно у томе и успети, али за дуже стазе потребно је донети потпуно нов план који ће у потпуности обухватити све проблеме домаћих фармера.

Статистика каже, да негативан тренд константног  смањења броја музних крава траје већ десет година. Док се са друге стране белижи константан раст увоза млечних сировина, пре свега млека у праху.

Када се у обзир узме све, више је него очигледно да многи овај посао раде из љубави и традиције, али када толико дуго нема позитивних резултата свака љубав, па и она највећа временом слаби, и на крају се угаси, а да се код многих угасила показују и огласи на којима се готово сваког дана може видети оглас са натписом „ПРОДАЈЕМ СВЕ КРАВE“

*УСКОРО НАСТАВАК

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s