СТАЊЕ ЈЕ АЛАРМАНТНО!За десет година изгубили смо „НОВИ САД“

Како која година пролази, све мање и мање наде има да ће се демогрфска слика у нашој земљи барем мало поправити. Од 1991. године, па на овамо наша земља константно бележи пад броја становника.

У неким временима, када су живели вероватно много бољи људи него што смо ми данас, скромност је била врлина која се итекако ценила.

Данас се често да чути, како мајка каже својој кћери да се уда за некога, ко у материјалном смислу може да јој пружи бољи и лакши живот, али запоставља једну врло важну ствар за срећан живот,  а то је љубав. Љубав треба да буде ослонац свега, љубав треба да покрене човека, а где има љубави, ту дођу и материјалне ствари, у крајњем случају из љубави се рађа и нов живот.

Због великог утицаја који имају неки тамо Ријалити програми, чија је искуљчива намена да оном које то створио донесе профит, и ништа више. Ми смо данас дошли у ситуацију да читаво друштво тоне у суноврат из којег само нека драстична и радикална промена може да спаси.

Наравно, на лошу демографску слику могу утицати и разни други фактори, као што су и одлив становништва на запад, а то је вероватно и био циљ тамо неких моћника, да упропастиш тамо неку земљу, и онда од ње направиш јефтину радну снагу. Ако су то заиста хтели, не да су успели негу су вероватно прешли сва своја  очекивања.

Наравно, не треба запоставити ни нашу политичку елиту, за коју се оправдано сумља да причу о демографији у последњих 30 година користе искључиво за политичке поене, а да искрености нема ни ич.

Некада су људи, нарочито у Шумадији имали по једну краву, 30-40 ари земље, исто толико шуме за огрев, мало воћњака и били су много више срећни и весели. Иако су радили од јутра до мрака, ипак су налазили времена да се посвети једни другима. И поред тешке муке да се дође до народски речено „ЛЕБА“(намерно Л), куће су биле пуне дечијег смеха.

Тако да, када се у обзир узму све горе наведене ствари наша земља данас броји тачно 6.871.547 становника. (извор РЗС), што је у односу на 2012 годину мање 347.522 становника Дакле за само 10 година изгубили смо град величине НОВОГ САДА, или свека године град величине Параћина. 

Када уз све то, додамо и информацију да у сеоским срединама постоји готово 200.000 напуштених кућа, онда нам само остаје да се запитамо једно. ГДЕ ГРЕШИМО ПОСЛЕДЊИХ 30 ГОДИНА?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s